Brandmerken

Zoals al eerder vermeld is op deze site is het mogelijk om met de violetwand brandwonden te veroorzaken. Dit is ook de reden dat je huid gaat jeuken na gebruik, zeker wanneer het een hardere wand (zoals de meeste antieke) betreft.

Wil je dit niet, blijf dan niet lang op dezelfde plaats op de huid maar blijf bewegen met de elektrode.

Tot bepaalde hoogte kun je al brand plekken veroorzaken met de gewone elektroden, maar wanneer je (de van origine) wrat verwijderaar elektrode neemt, dan lukt het nog beter!

Deze elektrode heeft op het einde een klein metalen puntje en vaak zit daaroverheen nog een kapje van kurk en glas. Als je dit kapje eraf haalt is hij nog sterker!

Wil je doelbewust gaan brandmerken, adviseer ik dan ook deze elektrode te gebruiken zonder kapje.

We gaan er even van uit dat je in dit geval wilt gaan brandmerken uit de losse pols. Op deze manier kun je bijvoorbeeld je naam achter laten op het lichaam van je partner.

Hoe hoger je de wand zet, hoe meer inpakt dit heeft op het lichaam. Ook heeft de tijd dat je de elektrode op dezelfde plaats houd te maken met hoe lang het blijft staan. Afhankelijk of het een eerste, tweede of derde graads brandwond word. Daarnaast is de plaats van het lichaam nog van belang. Wanneer je dit op je boven arm doet, blijft het lang zo lang niet staan dan wanneer je het op de binnenkant van je bovenbeen doet. De ene huid hersteld sneller dan de andere.

Mocht je dit uit proberen en uiteindelijk te veel pijn hebben, behandel jezelf dan zoals je bij brandwonden zou doen!
*10 min koelen met lauw warm water
*daarna eventueel bedekken met groen gaas

Het is ook mogelijk om met zelf gemaakte sjablonen tekeningen te maken op de huid. Hierover vertellen we later meer.