De antieke violetwand

De oorsprong van de violetwand ligt in begin 20ste eeuw.

Voor de behandeling van diverse medische kwaaltjes maakte de firma tesla als eerste de violetwand / violetray. Dit apparaat was vele malen krachtiger dan de apparaten die op dat moment beschikbaar waren.

Deze violet wand produceerde maar liefst ca 50000 volt met een frequentie van vele miljoenen trillingen per seconde. In deze wand kunnen diverse elektroden gestopt worden in verschillende formaten. Door deze glazen elektroden tegen de huid aan te houden ontstaat er een wisselspanning. Deze wisselspanning moest voor de genezing van de diverse kwalen zorgen.

Na het succes van de firma tesla, zijn er vele anderen gevolgd. Hierdoor zijn er veel verschillende merken in omloop, maar allen met ongeveer dezelfde werking. Dit betekend wel dat elke wand zijn eigen karakter heeft.

Ondanks dat deze violetwands nu ca 100 jaar oud zijn, zijn ze nog steeds te vinden. Al word het wel steeds lastiger om ze in goede conditie te bemachtigen. Daarnaast zijn de wands in originele staat niet up to date qua veiligheidsvoorschriften en is het in vele gevallen zelfs gevaarlijk om ze te gebruiken.

Alle antieke violetwands hebben nog was of papieren condensatoren, welke kunnen doorbranden. Daarnaast zijn stroom kabels van 100 jaar oud ook niet echt te vertrouwen. Tevens gebeurd het nog al eens dat er bepaalde onderdelen los zijn gaan zitten, wanneer je deze er gewoon uit zou halen of vast zou zetten zonder dat je weet waarvoor het is en wat het doet kan ook voor de nodige problemen zorgen. Daarom adviseren wij om alleen gereviseerde antieke violetwands te gebruiken en dit te laten doen door iemand die er verstand van heeft.

Wanneer je een gereviseerde antieke violetwand wil gebruiken voor een erotisch spel zijn er vele manieren en mogelijkheden om dit te doen. Verderop op deze site vertellen we daar meer over.