Wat is een Violetwand

De violetwand is een elektro speeltje voor erotische stimulatie. Je komt dit speeltje voornamelijk tegen in de Bdsm scène.

Dit speeltje is er in verschillende soorten en maten en je kunt er op diverse manieren mee spelen. Meer hierover vertellen we even verderop.

De oorsprong van de violet wand ligt in het begin van de 20ste eeuw. Deze arsonvalisatie apparaten zijn ingezet in de medische wereld om diverse kwalen te genezen. Ook tegenwoordig worden deze hoog frequent apparaten nog gebruikt in de medische wereld.

De meeste violetwands bestaan uit een plastic handvat en een plastic omhuld kastje, waar binnenin alle elektronische techniek is gemonteerd. Violet wands produceren 35000 tot 65000 volt, maar de amperage ligt maar op ca 0,006. Ze zijn beschikbaar op 110-230volt. Dat betekend dat je niet elke willekeurige wand hier in de eu kan gebruiken.

De opzetstukjes ook wel elektrodes genoemd zijn er in verschillende soorten. Elke elektrode heeft vanuit de geschiedenis zijn eigen functie. Een elektrode is een glazen staafje met metalen kapje waarin gas zit.

Door deze elektroden tegen de huid te houden ontstaat er een wisselspanning tussen het gas en de huid. Het gas word geïoniseerd en zorgt voor mooie bliksem schichten wanneer het de huid raakt. De ozon die gegenereerd word geeft ook een ozon geur op de huid. Dit ruikt hetzelfde als de bliksemschichten bij onweer. De kleur die verschijnt in het glaasje is violet, vandaar ook de naam violetwand of violet ray.