Direct spel

Het meest voorkomende spel met een violetwand is het directe spel.

Dit gebeurd met de elektroden die bijgeleverd zijn bij de violetwand.

De meest voorkomende elektroden zijn de mushoom, kam, spoon en curve. Daarnaast zijn er voor de antieke violetwand nog vele andere elektroden te verkrijgen.
Vanuit origine hebben al deze elektroden hun eigen eigenschappen en bedoeld voor een specifiek lichaamsdeel, de ogen, mond, anaal, rug etc etc.. Het was bedoeld voor genezing van bepaalde klachten, maar aangezien wij het in een spel toch anders gebruiken heb je weinig aan deze informatie.

Wat wel belangrijk is om te weten, is hoe kleiner het oppervlakte, hoe gemener de elektrische schok.

De mushroom heeft een breed oppervlakte, waardoor de statische elektrische tijd word verdeeld over een groot oppervlakte, wat hem een van de lievere elektroden maakt en dus perfect om mee te beginnen.

De kam bestaat vaak uit 5 of 7 ‘haren’, waardoor de elektrische tijd over deze punten word verdeeld en dus ook iets zachter is, maar wel een groter bereik op de oppervlakte heeft.

De spoon heeft een iets smaller oppervlakte als de mushroom en word daardoor iets venijniger, maar is nog vrij breed om er ook zacht mee te kunnen spelen.

De curve is de gemeenste uit de basis set. Het heeft een klein bolletje boven op de elektrode, maar is de kleinste in deze set. Hierdoor word de elektrische tijd op een punt gecentreerd en dus het sterkste.

Naast deze 4 basis elektroden hebben antieke sets vaak weel meer. Voor al deze elektrode geld, hoe kleiner de punt, hoe gemener.

Tevens heb je elektroden waar metaal in verwerkt is. Metaal geleid, waardoor de elektrische tijd nog heftiger word. Ook is er een elektrode met een metaal puntje. Officieel is deze voor het verwidjeren van wratten, maar je kunt er natuurlijk veel meer mee. Verderop op onze site vertellen we daar meer over.

Ben je op zoek naar bepaalde elektroden, of wil je weten wat voor elektroden jij in huis hebt, doe ons dan even een berichtje.