Indirect spel

Het indirecte spel is met alle soorten wands te spelen, maar sommigen zijn daar beter voor uitgerust dan anderen.

Bij een aantal antieke violet wands zit een metalen staafje. Deze elektrode is het makkelijkste voor indirect spel.
Bij nieuwe types violet wands kun je hiervoor vaak een body probe erbij kopen, dit komt op hetzelfde neer.

Dit metalen staafje (of body probe) kun je vast houden in je hand of bijvoorbeeld tussen je broek doen. Zorg er hierbij wel voor dat er geen afstand tussen de elektrode en je huid kan ontstaan, anders krijg je zelf een schok.

Als je deze tegen je huid aan zet heb je de wand nog uit staan, zodra hij op zijn plaats zit en je zet de wand aan zul je er zelf niets van voelen! Houd bij een antieke violetwand het staafje niet te dicht bij de wand, want dan kan het een hele sterke stroomstoot opleveren!

Op deze manier kun je de elektro door geven, omdat je zelf onder spanning staat. Mits je geen hartklachten hebt of je lichaam elektronica bevat, kan dit geen kwaad!

Wanneer je met je vinger topjes over de huid van een ander gaat zult je kleine vonkjes overbrengen. Dit voel je zelf ook! Het is een zeer zachte elektronische schok, maar op deze manier kun je het spel heel intiem maken.
Wat je ook kunt doen is de elektro door geven zonder dat je het zelf voelt. Neem hiervoor iets van metaal in de handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pinwheel, metalen zweep, of open gewoon je bestekla!

Houd er wel rekening mee dat metaal geleid. Dat betekend dat de schokken nu vele malen sterker zullen worden ervaren dan wanneer je het met je handen doet.

Heb je geen metalen elektro bij je violetwand, dan kun je dit ook gewoon met een glazen doen. Let wel op, glas is breekbaar en het handvat vaak zwaar! leg daarom de elektrode zo in je hand, dat het handvat op je pols en onderarm komt te leunen.