manieren om te spelen.

Er zijn talloze manieren om te spelen met een (antieke) violetwand.

Voor we hier verder op in gaan is het handig om enkele veiligheid aspecten in acht te houden.

Ondanks dat een violetwand niet zo gevaarlijk is als een tens unit (deze geleid het stroom door het lichaam en bij een violetwand blijft het oppervlakkig op de huid) is het oppassen met medische apparaten zoals een pacemaker, insuline pomp of andere elektronische apparaten. Door de hoogfrequentie van de wand kan deze storen. Blijf daarom hier minimaal 30cm bij uit de buurt!

Ook elektronische apparaten zoals een tv, computer, flitsers ed kunnen storen op een violetwand. Sluit ze daarom niet op dezelfde stekkerblok aan.

Elektro is voor vele mensen beangstigend, respecteer dat en ga niet ongewenst over grenzen heen. Mijn ervaring is dat wanneer je iemand er op een veilige en voorzichtige manier kennis laat maken met de violetwand, dat de angst verdwijnt en velen het zelfs prettig gaan vinden.

Gebruik een antieke violetwand maximaal 15 minuten aan een stuk, daarna moet de wand weer afkoelen. Ga je toch door, is er een kans dat hij door brand.

Wanneer je direct op de huid speelt, hou de elektrode dan niet te lang op een en dezelfde plek. Dit kan namelijk irritatie en zelfs kleine brandwondjes opleveren. Het is normaal wanneer de huid na het spelen irriteert en rood is, dit komt door de kleine bliksem schichten. Van origine is de gedachte geweest de wand eerst op de huid te zetten en daarna pas aan te zetten. Wanneer je dit doet voel je niks. Enkel wanneer er een kleine ruimte is tussen de elektrode en de huid voel je de schokjes.

Alle veiligheid aspecten in acht genomen ?? dan is het nu tijd om lekker te gaan spelen !

Dit kan op verschillende manieren; Direct, indirect, omgekeerd, met hulpmiddelen of door brandmerken.

Bekijk de volgende pagina’s voor meer informatie daarover.